Hakijalle

Walter Ahlströmin säätiö tukee tiedettä puunjalostusteollisuuden, sähkötekniikan, voimatalouden ja metalliteollisuuden aloilla.

Säätiö jakaa apurahoja ylemmän yliopistotutkinnon suorittaneille teknillisiin jatko-opintoihin, tiedettä edistävään tutkimukseen ja opintomatkoihin.

Apurahan hakeminen

Walter Ahlströmin säätiön apurahoja voi hakea hakukauden aikana sähköisellä hakemuslomakkeella. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy hakijaksi ja täytä hakemuksen tiedot yllä olevasta linkistä.

Väitöskirjatöihin ja opintomatkoihin suunnatut kannustinapurahat ovat olleet suuruudeltaan 3000-5000€. Myös mittavampiin tutkimushankkeisiin on mahdollista hakea rahoitusta.

Apurahan saamisen ehtona on, että hakija on alle 35-vuotias ja hänellä on suomalainen henkilötunnus. Pidempiin tutkimushankkeisiin apurahaa on mahdollista saada jopa kolmeksi vuodeksi. Hakemus tehdään ja arvioidaan erikseen vuosittain. Myös apurahat projektiluonteisille tutkimuskohteille ovat mahdollisia.

Arviointikriteerit & vinkkejä hakijalle

Säätiön hallitus saa vuosittain lukuisan määrän apurahahakemuksia. Viimeisten vuosien aikana kaikista hakijoista apuraha on myönnetty noin 30 %.

Hakemusten arvioijat arvostavat tiiviitä ja hyvin jäsenneltyjä hakemuksia. Tutkimushankkeen tulee liittyä Walter Ahlströmin säätiön tukemiin teollisuuden aloihin. Erityisen ansioituneina pidetään hankkeita, joilla pystytään osoittamaan pitkäjänteinen arvo teollisuudelle ja Suomen elinkeinoelämälle.

Lisätietoja antaa säätiön asiamiehiltä Niklas Törnkvist050 514 9797 tai Johanna Linna044 348 9267 tai info@walterahlstrom.fi.